Cfar eshte Linux
Linux eshte thelbi (kernel) i sistemit operativ i cili distribuohet falas, me gjith kodin burimor, dhe te cilin cdokush eshte i lire ta adoptoj dhe modifikoj ne pajtim me GPL (licenca e perdorimit dhe modifikimit. Ne kete forme Linux-i eshte gati se i pa perdorueshem, por fatmiresisht ekzistojne diku rreth 20 distribucione te cilat meren me krijimin dhe distribuimin e sistemeve te plota operative ne menyre komerciale dhe falas (psh RedHat komerciale, Fedora falas, Novell Suse Enterprise Linux komerciale, OpenSuse falas etj). Nje distribucion i plote ka tipikisht keto pjese esenciale, berthamen Linux (kernel), X server (dritaren), gcc (kompajlerate) dhe ndonje desktop manager (GNOME, KDE, XFCE, etj), si dhe nje mori komponentesh jo esenciale (openoffice, firefox, IDE per programim, lojra, programe per manipulim te grafikave, programe multimedia etj)
 
Advertisement
 
KingbpY
 
 
Today, there have been 3 visitors (25 hits) on this page!
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=